Het verhaal

HOE DAN?

Concept en ontwerp:

Ja…..Hoe zit dat nu met de roots van BRANI?

Om eerlijk te zijn, het eerste modulaire ontwerp is al in 2016 ontstaan. Twee ondernemers. Lodewijk van Walraven, designer en verkoper van kasten en Wim Klomp, creatief displayontwerper voor retail met technische skills raken met elkaar in contact. Ze ontwikkelen samen een concept van aluminium kasten. Super enthousiast aan de slag maar we willen ook iets compleet anders. We zien een verschuiving, de consument wil meer personaliseren, zelf vormen en kleuren bepalen. Daarnaast gaat iedereen meer duurzaam gedrag vertonen. En juist die factoren, daar ligt onze uitdaging, verdere starteisen zijn dan ook;

  1. Betaalbaar design
  2. Minimalistisch & brutaal
  3. Duurzaam
  4. Veelzijdig toepasbaar
  5. Flexibel & eenvoudig

Lodewijk en Wim ontwikkelen gedurende vijf jaar lang elk jaar een stukje van de kast verder. Met testen worden de juiste materialen geselecteerd, alle genoemde eisen willen we overeind houden en uitwerken. De uitschuivende en te vervangen deuren zijn natuurlijk revolutionair vernieuwend. Na onze deelnames aan de beurzen Object, Design District, Dutch Design Week en Art and Luxury Fair worden er nog wat laatste details aangepast op basis van nog aangegeven reacties.

Tot slot, nog een wens van Lode en Wim;

We hopen dat je er veel en lang plezier aan mag beleven wanneer je deze brutale aankoop aandurft!

different

BRANI slaat met dit designmeubel een complete andere weg in. Onderscheidend door het unieke modulaire ontwerp met verschuifbare panelen, waardoor je per direct het uiterlijk kan veranderen. BRANI heeft geen duidelijke voor-, achter- of zijkant, je ontwerpt moeiteloos voor iedere ruimte. De materialen die voor BRANI gebruikt zijn hebben eerst voor een ander doeleinde gefunctioneerd. BRANI geeft ze een nieuw leven. Wanneer jouw interieur veranderd kan je ervoor kiezen om deur panelen in te leveren, en te vervangen voor een andere kleur. Zo is BRANI circulair en worden er geen materialen verspild. 

Tijd om aan de slag te gaan

Bezoek onze playground